Eräs leivontasuosikeistani on erittäin helppotekoinen puolukka-murupiirakka, jossa on tekemistä myös lapsille. Ohje lienee tuttu muillekin.
- 4 lasia vehnäjauhoja
- 2 lasia sokeria
- 1,5 tl ruokasoodaa
- 250 g voita tai margariinia
Rasva sulatetaan ja kuivat aineet lisätään sekoittaen murumainen seos. Tätä seosta otetaan 1 lasillinen eroon piirakan kuorrutukseksi. Loppuosaan taikinaa lisätään:
- 1 lasi piimää
- 1 muna
Taikina levitetään leivinpaperin päälle uunipellille, ja pinnalle lisätään puolukoita (kokonaisia tai survosta) sekä sokeria. Ripottele lopuksi päälle muruseos.
Paisto 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Tuoreen piirakan seuraksi haudutimme pakurikääpäteetä kuivatuista pakuripaloista. Pari palaa pakuria kuumaan veteen riitti hyvin parin ihmisen kertateeksi. Noin kymmenen minuutin haudutuksen jälkeen voi pakuripalat nostaa kuivamaan myöhempää käyttöä varten - samaa palaa voi käyttään niin kauan kun siitä irtoaa väriä.
Itse käytin teen haudutukseen tällä kertaa pressopannua, mutta kätevä on myös irtoteelle tarkoitettu teepallo tai muu siivilä, jossa palan voi nostaa nesteestä helposti kuivamaan haudutuksen jälkeen. Makean piirakan seurassa nautimme pakuriteen maustamattomana, jolloin se on erittäin miedon makuista. Mukava syksyinen välipala :-)
Pakuriteetä ja puolukkapiirakkaa, nam :-) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti