Netti tuntui olevan täynnä erilaisia reseptiversioita, joista tein oman kokoelmani ihan kaapista löytyvien tykötarpeiden mukaisesti. Minulta puuttuivat mm. rosmariini ja timjami, joten ilman niitä on pärjättävä. Piharuukussa kasvava basilikani joutaakin jo parempiin suihin, sillä viime yö oli ensimmäinen pakkasyö ja päivällä näkyi jo kevyttä lumisadetta. Sinällään ihme, ettei basilika ole vielä paleltunut.
Ratatouille
isohko punasipulikeskikokoinen kesäkurpitsa
isohko munakoiso
kaksi keskikokoista paprikaa (keltainen ja punainen)
500 g paseerattua tomaattia
puoli purkkia kermaviiliä
1,5 dl juustoraastetta (edam)
kaksi valkosipulinkynttä
1 tl hunajaa
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
Kuullotin hienoksi silputun punasipulin oliiviöljyssä ja lisäsin siihen paseeratun tomaatin, hunajan sekä juustoraasteen. Myös edellispäivän dipinjämä, eli pari valkosipulinkynttä kermaviilissä, joutui joukkoon. Lisäksi heitin sekaan revityt basilikanlehdet ja noin teelusikallisen suolaa ja vähän pippuria.
Kasvikset pesin ja poistin paprikoista siemenet. Kaikki kasvikset pilkoin ohuiksi siivuiksi. Kasviksia en kuullottanut monista muista resepteistä poiketen, vaan käytin ne raakoina.
Sivelin uunivuuan pohjan oliiviöljyllä, ja kasasin ratatouillen kuten lasagnen: kastiketta pohjimmaiseksi, päälle kerros kasviksia, uusi kerros kastiketta ja vielä kerros kasviksia. Päällimmäiseksi levitin kerroksen kastiketta. Pinnan peitin palalla leivinpaperia (koska leffassakin niin tehtiin: ilmeisesti paperin tarkoitus on pitää kasvikset mehevinä kun neste ei pääse niin helposti haihtumaan sekä suojata pintaa palamiselta).
Ratatouillen kasaamista kerroksittain |
Mitähän muuta ruokaa lapset keksivät piirrettyjen elokuvien esimerkistä vielä pyytää? :-)
Ei ehkä kaunista, mutta hyvää! |
Lisukkeena tummaa riisiä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti